
Användarvänlighet i fokus
Shopware finns i tre nivåer samt en ”gratis” Community Edition och är därför ett bra val för de allra flesta företag. Beroende på behov kan Shopware användas i stort sett utan ändringar, eller så kan funktionalitet skapas för att stödja dina specifika affärskrav. Oavsett vilken version du väljer får du med Shopware de grundläggande elementen som gör plattformen effektiv och inbjudande att arbeta med.
Även om Shopware lämpar sig för både enkla och mer komplexa webbutiker, och för både B2C och B2B, finns det projekt där vi fortfarande rekommenderar Magento 2 på grund av den något större tilläggskatalogen. Vi guidar dig självklart i valet av rätt plattform.
Vad krävs för att göra livet enklare för en webbutiksadministratör? Vad t.ex. med ett inbjudande och intuitivt användargränssnitt, hög grad av kontroll över sidlayouter och innehåll – samt enkel och flexibel hantering av butikens regler och flöden?
Med Shopware kommer du att kunna skapa eller ändra sidlayouter själv via det inbyggda CMS. För kampanjsidor och landningssidor, men även för butikens kärnsidor som förstasida, kategorisida och produktsida. Du får även möjlighet att sätta upp regler för t.ex. priser, rabatter, frakt, mail och mycket mer baserat på självvalda villkor. Allt fint inslaget och lätt att förstå.
Enkel innehållshantering och konfigurerbara affärsregler bidrar också till god driftsekonomi. Ditt arbete går snabbare och du klarar mer själv. Och när du behöver oss, oftare än på andra plattformar, kommer vi att kunna lösa dina önskemål med hjälp av konfiguration snarare än faktisk utveckling. Dessutom, precis som andra plattformar med öppen källkod, erbjuder Shopware en stor katalog med tillägg från tredje part, vilket också hjälper till att hålla nere utvecklingskostnaderna.
Den idealiska Shopware-kunden har en omsättning på 30-100MSEK online, och har ett bra affärssystem på plats såsom Microsoft Dynamics BC eller SAP.
Vad kostar det?
Shopware finns i tre versioner: Rise, Evolve och Beyond. Skillnaden mellan dem är antalet ”ytterligare” funktioner som behövs. Som ett exempel har Beyond en inbyggd B2B-lösning. Prissättningen för Shopware varierar från €600 till flera tusen euro varje månad, delvis baserat på volym. Detta pris täcker alla uppgraderingar, Shopware-support och mycket mer, och det betalas direkt till Shopware. Du behöver vanligtvis en mängd olika ”extra utrustning” eller ”plugins”.
Själva uppbyggnaden av butiken, från start till lansering, tar tre till fem månader och kostar mellan 500 000 SEK och 1 000 000 SEK för mer involverad leverans.
Sedan måste allt underhållas och driftas. Den kontinuerliga kostnaden för att göra allt detta börjar på cirka 10 000 SEK per månad uppöver, mest beroende på trafikvolym, och hanteras av en driftcentral i Norge.
Baserat på ambitioner är pågående uppgraderingar och nya framsteg något mödosamt. Även om detta varierar mycket från spelare till spelare, bör du generellt sett ha en årlig administrationsbudget som är jämförbar med etableringskostnaden.